Pálenice

KolonaKolona v režimu pěstitelského pálení. Provozujeme pěstitelskou pálenici pro pálení ovocných pálenek. Destilační kolona je jednokotlová dvouplášťová o objemu 200l.

Co lze pálit?

Pálit lze ovoce zdravé bez hniloby, dobře vyzrálé s dostatkem cukru, čisté a bez listí.

špendlíkyPři příjmu ovoce nebo kvasu se musí sepsat Objednavka pálení. Předmětem pálení může být ovoce vypěstované na vlastním pozemku či na pozemku pronajatém. Koupené nebo sbírané ovoce u silnice nemůže být páleno v pěstitelské pálenici.

Minimální množství ovoce přijímané na pálení je 150kg. Nebo si sami musíte najít někoho s kým kvas spojíte, tak aby celkové množství bylo minimálně 150kg.

Jak připravit kvas?

Kvas je základ a záleží hlavně na kvasu jakou budete mít pálenku. Proto na kvas použijte jen kvalitní zdravé a zralé ovoce zbavené špíny, listí, trávy, stopek a větviček. Jablka a hrušky se musí nadrtit. Třešně stačí rozmačkat aby se uvolnila šťáva. Připravené ovoce dejte do čistého nejlépe plastového sudu a zavřete víkem, tak aby mohl unikat tvořící se oxid uhličitý. Naopak se do sudu nesmí dostat octomilky. Vhodné je na sud osadit kvasnou zátku, která umožní unikání oxidu uhličitého a zamezí přístup muškám. Pro zajištění řádného kvašení přidejte adekvátní množství kulturních kvasinek. Kvasinky můžete koupit v potřebném množství v pálenici. Sud nesmí být ničím kontaminován (barvy, hnojiva, oleje...).