Pálenice

kolonaKolona v režimu pěstitelského pálení.
Provozujeme pěstitelskou pálenici pro pálení ovocných pálenek. Destilační kolona je jednokotlová dvouplášťová o objemu 200l.

Co lze pálit?
Pálit lze ovoce zdravé bez hniloby, dobře vyzrálé s dostatkem cukru, čisté a bez listí.ovoce na kvašení

Při příjmu ovoce nebo kvasu se musí sepsat Objednavka pálení.
Předmětem pálení může být ovoce vypěstované na vlastním pozemku či na pozemku pronajatém. Koupené nebo sbírané ovoce u silnice nemůže být páleno v pěstitelské pálenici. 

Minimální množství ovoce přijímané na pálení je 150kg. Nebo si sami musíte najít někoho s kým kvas spojíte, tak aby celkové množství bylo minimálně 150kg.

Jak připravit kvas?
Kvas je základ a záleží hlavně na kvasu jakou budete mít pálenku. Proto na kvas použijte jen kvalitní zdravé a zralé ovoce zbavené špíny, listí, trávy, stopek a větviček. Jablka a hrušky se musí nadrtit. Třešně stačí rozmačkat aby se uvolnila šťáva. Připravené ovoce dejte do čistého nejlépe plastového sudu a zavřete víkem, tak aby mohl unikat tvořící se oxid uhličitý. Naopak se do sudu nesmí dostat octomilky. Vhodné je na sud osadit kvasnou zátku, která umožní unikání oxidu uhličitého a zamezí přístup muškám. Pro zajištění řádného kvašení přidejte adekvátní množství kulturních kvasinek. Kvasinky můžete koupit v potřebném množství v pálenici. Sud nesmí být ničím kontaminován (barvy, hnojiva, oleje...). 

Provozni-rad
Objednavka